Om oss

Brand- och riskkonsultbolaget Bricon etablerades 2013. Idag är vi ett rikstäckande företag med runt fyrtio anställda och nio kontor över hela landet.

Det började med en enkel idé. Magnus Åkerlind och Leif Fällman ville skapa en arbetsplats som var något annat än de stora och ibland tungrodda företag de tidigare varit en del av. På Bricon skulle varje medarbetare få ta ansvar och vara med och påverka både sin egen och företagets utveckling. Beslutsvägarna skulle vara korta och onödiga kostnader skulle bort. Samtidigt skulle företaget växa i lagom takt och präglas av en kultur där alla tar hand om varandra – med generösa satsningar på teknikutveckling och fortbildning. Detta är något som fortfarande genomsyrar verksamheten idag.

Bricon finns i Skellefteå, Umeå, Härnösand, Sundsvall, Stockholm, Varberg, Helsingborg, Lund och Malmö. Kärnverksamheten består av byggnadstekniskt brandskydd, riskhantering inom industrin och säkerhet i infrastrukturprojekt. Under åren som gått har vi bland mycket annat jobbat med utbyggnaden av Stockholm tunnelbanas blå linje, genomfört riskanalyser åt Trafikverket och arbetat med ombyggnationen av Knutpunkten i Helsingborg.

– Vi är tacksamma för att ha fått förtroendet att jobba i stora och komplexa uppdrag. Framförallt är jag glad och stolt över vår personal, som lagt grunden till det förtroende våra kunder visar oss, säger David Tonegran, kontorschef i Skåne.

Hösten 2018 vinner Bricon årets nyföretag i Härnösand, blir utsedda till Gasellföretag av Dagens Industri och etablerar kontor i Stockholm. Åren som följer fortsätter utvecklingen och även under pandemin växer företaget med flera nyanställningar och nya uppdrag.

I maj 2021 blir det klart att BST-gruppen förvärvar Bricon, som nu blir en del av en marknadsledande koncern med flera bolag inom projektering, installation och service samt egna produkter. Förvärvet till trots kommer Bricon i allra högsta grad att fortsätta vara just Bricon, berättar grundaren Magnus Åkerlind, idag vd och certifierad sakkunnig brand – SAK 3.

– Bricon har varit en framgångssaga sedan dag ett och med BST-gruppen i ryggen har vi alla förutsättningar att lyfta verksamheten ytterligare. Vi ska utvecklas, arbeta långsiktigt och samtidigt skapa trygghet för såväl våra medarbetare som för våra kunder, säger han.