Kom ihåg ljusen den fjärde advent

Idag är det fjärde advent och vi tänder det fjärde ljuset i adventsljusstaken. Julen är den tid på året då det inträffar flest bränder i de svenska hemmen. Därför passar vi på att ställa några frågor om brandsäkerhet till David Tonegran, kontorschef för Bricons kontor i Skåne.

 

Hej David, har du något tips kring brandskydd i hemmet under julen?

– Som vi tidigare har berättat tycker jag att alla bör se över sina brandvarnare, fundera på hur de laddar sina batterier och köpa en handbrandsläckare om de inte redan har en. Främst av allt skulle jag dock vilja önska alla kunder, kollegor och samarbetspartners en riktigt god och brandsäker jul.

 

Har du något råd som vi inte redan har tipsat om?

– Det skulle i så fall vara att komma ihåg att blåsa ut ljusen och att inte placera levande ljus nära gardiner och annat brännbart material. Många vet inte om att julgranar som torkat brinner oerhört snabbt, så ha aldrig levande ljus i anslutning till granen.

 

Du arbetar på samtliga av Bricons kontor i Skåne, vad händer hos er just nu?

– I februari flyttar vi huvudkontoret från Lund till Malmö. Hantverkarna har jobbat med att inreda vårt nya kontor sedan november och det ska bli väldigt kul att flytta in i de nya lokalerna.

 

Till sist, vad önskar du dig mest av allt till jul?

– Jag sitter på ett tåg mot Norrland med resväskan full av olästa böcker, så jag är ganska nöjd som det är.

Publicerad den 23 december 2018

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 159