Joakim Sender ny chef för Skånekontoren

En erfaren brandingenjör med en tydlig bild av hur han vill vara med och utveckla Bricon. Vi välkomnar Joakim Sender, som efterträder David Tonegran som kontorschef i Skåne.

Joakim Sender är utbildad brandingenjör vid Lunds tekniska högskola, LTH. Där studerade han i samma klass som sin företrädare David Tonegran. Joakim tillträder sin tjänst omgående, en tjänst som innebär både en brandkonsult- och chefsroll.

Grattis till nya jobbet! Hur känns det?
– Tack så mycket! Det känns såklart bra och jag känner att jag har fått en nytändning i arbetslivet, som jag hoppas kunna förmedla vidare till mina nya kollegor och kunder. Det är en spännande tjänst där jag kommer fortsätta hjälpa mina kunder att hitta smarta lösningar på brandtekniska problem, men också ansvara för personal och ekonomi i Skåne.

Vad fick dig att välja Bricon?
– Min bild av Bricon är den av ett företag som både levererar bra lösningar och har en god företagskultur. Och jag trivs bäst på företag där man känner att man jobbar nära varandra – oavsett titel eller geografisk placering.

Hur vill du vara med och utveckla Skånekontoret och Bricon?
– Jag vill att vi tillsammans skapar en arbetsmiljö och ett internt klimat där vi hjälper och bryr oss om varandra. Jag vill ha ett kontor där den som behöver utnyttja flexibiliteten i vårt jobb och jobba hemifrån eller ta en dag ledigt känner sig fri att göra det, men att kontoret ändå tillför så mycket att man väljer att åka dit om man inte har en uttalad anledning att vara någon annanstans.
– Affärsmässigt vill jag att vi fortsätter att utveckla vår bredd och både bibehåller och höjer vår kompetens inom Bricons alla arbetsområden. Vi ska sträva efter att de handlingar, produkter och lösningar vi levererar håller en hög kvalitet och att kunderna känner att de till och med får lite mer än vad de betalar för.

Du tar över efter David Tonegran. Har han gett dig några råd?
– ”Gör som jag”. Skämt åsido, David verkar vara både en väldigt uppskattad kollega och chef, så jag har stora skor att fylla. Jag hoppas kunna komma in med ny energi och nya idéer, utan att ändra på sådant som redan fungerar bra.

David, hur kommer det sig att tjänsten gick till Joakim?
– Joakim är en väldigt kompetent brandingenjör med chefserfarenhet och sunda värderingar som jag känner väl sedan tidigare. Därför är jag övertygad om att hans sätt att vara och leda kommer passa oss perfekt. Jag känner mig väldigt trygg och kan i lugn och ro fokusera på nya uppgifter inom Bricon.

Här kan du läsa mer om Joakim. Har du några frågor, tveka inte att höra av dig.

Kontakt

Joakim Sender
Brandingenjör
Kontorschef Skåne
joakim.sender@bricon.se
076-776 31 92

Publicerad den 2 april 2024

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 178