Bricon och Tecnicon fördjupar samarbetet

Bricon inleder ett fördjupat samarbete med Tecnicon Byggkonsult från Örnsköldsvik, som levererar tekniska konsulttjänster inom bygg och brand. Bricon kommer stötta Tecnicon i frågor kring brandskydd och riskhantering.

Bricon och Tecnicon Byggkonsult har under många år haft ett framgångsrikt samarbete i stora och komplicerade uppdrag. Tecnicon Byggkonsult har lång erfarenhet inom byggsektorn och konsultbranschen och har både stor kunskapsbredd och spetskompetens. Bolaget är en del av konsultgruppen Tecnicon, där även Tecnicon VVS-konsult, som levererar tjänster inom VVS, ingår.

Tecnicon Byggkonsult har ett ökat behov av brandkonsulttjänster och då känns det naturligt att fördjupa samarbetet med Bricon, berättar Mikael Ödmark, vd på Tecnicon Byggkonsult.
– Bricon har bred kompetens inom brand och säkerhet, med många medarbetare med olika kompetenser. Det ökar vårt erbjudande mot våra kunder, säger han.

Bricon kommer bistå Tecnicon Byggkonsult i alla typer av projekt. En stor del av arbetet handlar om brand- och säkerhetsfrågor vid husbyggnationer och anläggningar, som till exempel skolor, förskolor, boenden och olika industrier. Mikael Ödmark är övertygad om att samarbetet kommer gå smidigt.
– Vi har redan lärt känna varandra, vet hur vi fungerar ihop och kan starta upp projekt snabbt. Det känns tryggt för vår del, säger han.

För Bricon innebär samarbetet nya kunder och möjligheter, framförallt kring Örnsköldsvik. Magnus Åkerlind, vd, är övertygad om att det kommer bli utvecklande för båda parter.
– Det här känns såklart både spännande och kul. Tecnicon Byggkonsult är ett väldigt trevligt bolag som vi jobbat tillsammans med i många år. Att vi nu fördjupar samarbetet innebär inte bara att vi på Bricon levererar brandkonsulttjänster, utan att vi alla i ännu större utsträckning kan dela kunskap och lära av varandra, säger han.


Kontaktinformation


Magnus Åkerlind
Vd Bricon
magnus.akerlind@bricon.se
070-635 26 11

Mikael Ödmark
Vd Tecnicon Byggkonsult
mikael.odmark@tecnicon.se
072-717 99 90

Publicerad den 16 augusti 2021

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 163