Jacob startade som student – anställs som brandingenjör

Han började som studentpraktikant på Bricon för två somrar sedan. Nu anställs Jacob Johansson som brandingenjör på Umeåkontoret.

Jacob Johansson är utbildad brandingenjör vid Luleå tekniska universitet, LTU, och kan när han presenterat sitt examensarbete efter sommaren även titulera sig civilingenjör väg- och vattenbyggnad med inriktning byggkonstruktion och brand.

Grattis till jobbet! Vad fick dig att välja Bricon?
– Främst var det intryck jag fått under mina två somrar som studentpraktikant här. Jag har hunnit träffa alla kollegor och redan under min första period som studentpraktikant insåg jag att jag trivdes med att arbeta både inom konsultbranschen och hos Bricon.

Hur var det att börja som student på Bricon?
– Jag fick direkt arbeta i verkliga projekt med erfarna kollegor. Jag fick även följa med på teknikträffar och träffa kollegorna från de andra kontoren, vilket gav en mycket bättre känsla för vilka personer som arbetar här. Dessutom fick jag även följa med på många platsbesök och besiktningar för att lära mig hur problemlösning kan ske praktiskt.

Berätta lite om dig själv!
– Jag kommer från Umeå, är 28 år och har valt att flytta till hemtrakten igen. På fritiden lägger jag mest tid på att se fotboll och älskar speciellt Premier League.

Vilka arbetsuppgifter trivs du bäst med?
– Under min tid som studentpraktikant har jag hunnit med att testa på många olika arbetsuppgifter, men det som har stuckit ut för mig är bärande konstruktioner vid brand. Detta är även något jag vill fortsätta med och utvecklas inom.

Nämn en spetskompetens du har!
– Jag gillar räkna på alla möjliga saker och är även duktig på det.

Vilka är dina främsta personliga egenskaper?
– I arbetslivet skulle jag nog säga mitt driv för att lära mig det jag inte kan ännu.

Jacob Johansson tillträder sin nya tjänst omgående. Varmt välkommen, hälsar kollegorna på Bricon!

Publicerad den 25 juni 2024

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 178