Hur är det att arbeta på Bricon?

Hanna Eklöf läser till brandingenjör vid Lunds Tekniska Högskola och har under våren och sommaren arbetat som timanställd brandkonsult på Bricons kontor i Lund. Vi passade på att ställa några frågor till henne om hur det är att arbeta på Bricon.

Hur gick det till när du sökte jobbet på Bricon?
Jag sökte jobbet efter 3,5 års studier på brandingenjörsprogrammet i Lund. Jag kände att jag hade fått en bra teoretisk grund i skolan och jag var sugen att prova på att arbeta som konsult.

Jag tyckte att Bricon verkade vara ett nytt och spännande företag med många varierande uppdrag. Det gick fort att få kontakt med Bricon och det kändes som att de var intresserade av att anställa studenter.

Vilka arbetsuppgifter har du fått jobba med under sommaren?
Jag har fått jobba med många olika uppdrag. Eftersom Bricon arbetar med både brandskydd och riskhantering har det varit en stor spridning. Jag har främst jobbat med brandskyddsbeskrivningar och enklare analytisk dimensionering. Det har även varit intressant att få följa med ut på besiktningar och möten.

Har sommaren motsvarat dina förväntningar?
Jag hoppades att få en inblick i vad en brandkonsult gör på dagarna och om detta är något jag kan tänka mig att jobba med efter examen. Tjänsten har verkligen motsvarat mina förväntningar då arbetet har varit varierande, roligt och otroligt lärorikt.

Vad har varit det bästa med att arbeta som brandkonsult?
Det bästa har varit att få en inblick i hur roligt och varierande arbetet som brandkonsult är. Projekten är väldigt annorlunda jämfört med varandra och jag känner dessutom att jag har fått möjlighet att själv vara med och bestämma vilka projekt jag vill arbeta med. Det är också väldigt kul att få vara en del av ett kontor och allt roligt som händer på kontoret. Den enda mindre roliga aspekten av sommarpraktiken är att sitta inne på kontoret när solen skiner. Detta har dock vägts upp av alla glasspauser på terrassen.

Vad är ditt intryck av Bricon som företag?
Bricon känns som ett ungt och nyskapande företag där man verkligen kan påverka de flesta beslut. De anställda är med och bestämmer allt från vart konferenser ska hållas och aktiviteter för sommaravslutningen till vilken inriktning man vill ta i arbetslivet och vilka kurser och konferenser man vill vara med på.

Jag har fått intrycket att Bricon arbetar mycket med att skapa sammanhållning mellan kontoren i Lund, Sundsvall och Umeå vilket är väldigt roligt. Under våren var det en konferens i Lund/Köpenhamn och i slutet av augusti väntar en kick-off i Stockholm. Till årsskiftet ska hela företaget resa till Dubai. Jag blev erbjuden att följa med men tyvärr så krockade resan med en tentaperiod på LTH.

Har du några avslutande ord till studenter som funderar på att arbeta som konsult parallellt med studierna?
Att komma in på kontoret en dag i veckan och arbeta som konsult har varit en väldig rolig paus från skolan. Jag har lärt mig otroligt mycket och samtidigt blivit motiverad till kurserna i skolan.

Jag kommer att fortsätta att vara timanställd under hösten samtidigt som jag påbörjar studierna på riskhanteringsprogrammet. Jag ser mycket fram mot att dels gå tillbaka till skolan och dels att komma in till kontoret och jobba med nya spännande uppdrag och träffa alla på kontoret.

Att arbeta som brandkonsult parallellt med studierna är något jag verkligen rekommenderar.

Publicerad den 22 augusti 2017

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 159