Bricon växer med byggnadsingenjör

En driven byggnadsingenjör med spetskompetenser inom Autocad, Revit och BIM-projektering. Med Frida Granat ombord kan vi på Bricon bredda vårt erbjudande och leverera ännu bättre lösningar till våra kunder inom brandskydd och riskhantering.

Frida Granat är byggnadsingenjör med inriktning arkitektur och miljö och började nyligen sin tjänst hos oss på Bricon. Hon har tidigare arbetat på Tyréns, som byggnadsingenjör på en arkitektavdelning och främst ritat kontor, skolor och bostäder. Med den bakgrunden tillför hon något nytt till Bricons verksamhet.

– Jag kan se saker på ett annat sätt och ur en annan vinkel. Brandkonsulter jobbar också ofta nära arkitekten och där vet jag vad arkitekten vill ha. Dessutom har jag jobbat i en hel del ritprogram som brandkonsulter vanligtvis inte gör, men som jag hoppas att vi på Bricon ska utvecklas i nu, säger Frida.

Vad fick dig att välja Bricon?
– När Bricon visade intresse kände jag ganska snabbt att det var ett givet val. Vi har jobbat ihop i en hel del projekt och jag har alltid tyckt att Bricon är ett härligt och sammansvetsat gäng.

Magnus Åkerlind, vd på Bricon, är övertygad om vad Fridas spetskompetenser inom Autocad, Revit och BIM-projektering kommer att innebära för verksamheten.

– Frida kommer att utveckla våra produkter men också hela företaget inom detta område. Vi kommer att kunna hjälpa våra kunder i ännu större utsträckning, vilket innebär både att slutresultatet blir ännu bättre och kunderna ännu nöjdare. Och genom att samla brandskyddsinformation i modellen tror vi att det kommer bli färre fel, då risken för missförstånd minskar, säger Magnus.

Hur kommer Frida användas i företagets uppdrag?
– Frida ska lära sig mer kring brandskyddsprojektering, vilket är nytt för henne. Hon kommer både att projektera brandskydd och samtidigt jobba med teknikutveckling i uppdrag mot kund.

Hur kommer det sig att ni valde Frida?
– Vi har jobbat i samma konsultgrupp som Frida i många olika uppdrag och vi har alltid tyckt att hon är duktig och trevlig. När vi började fundera på att ta in annan kompetens i företaget föll det sig naturligt att kontakta henne.

Vill du veta mer om Bricons nya satsning? Kontakta vd Magnus Åkerlind

Publicerad den 16 april 2021

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 178