BST-koncernen förvärvar Bricon

BST-koncernen förvärvar Bricon AB och fortsätter därigenom sin satsning på konsulttjänster inom brandskydd och riskhantering. För Bricon innebär affären en plats i en marknadsledande koncern och stora möjligheter att med den befintliga organisationen fortsätta utveckla bolaget.

För Bricons ledning och vd Magnus Åkerlind har BST:s löfte om att bevara Bricons unika identitet varit en förutsättning för förvärvet. Samtidigt innebär affären nya möjligheter.

– Bricon har varit en framgångssaga sedan dag ett och med BST-gruppen i ryggen har vi alla förutsättningar att lyfta verksamheten ytterligare. Vi kan utvecklas, arbeta långsiktigt och samtidigt skapa trygghet för såväl våra medarbetare som för våra kunder, säger han.

Bricon kommer att utgöra en oberoende del av BST-gruppens växande familj av konsultföretag, berättar BST:s vd Peter Bühler.

– Vi är väldigt glada för den här affären. Bricon är ett synnerligen framgångsrikt företag och mycket uppskattade bland såväl kunder som medarbetare, säger han.

Förvärvet av Bricon stärker BST-gruppens växande konsultdel. Samtidigt är koncernen mån om att det som gjort Bricon framgångsrikt ska vårdas.

– Bricon kommer att fortsätta arbeta oförändrat under sitt varumärke och i sin befintliga organisation, på samma sätt som våra övriga konsultbolag. Vi är övertygade om att det är viktigt att våra bolag behåller sina framgångsrika arbetssätt och ges möjlighet att, med vårt stöd, fortsätta utveckla sina verksamheter på egen hand, säger Peter Bühler.


Fakta BST-gruppen


BST är en koncern inom sprinkler och brandskyddssystem som även växer på marknaden för konsulttjänster inom brandskydd och riskhantering. Bolagen inom BST-gruppen finns representerade över hela landet och levererar helhetslösningar inom projektering, installation samt service och underhåll på alla typer av brandskyddssystem.

Läs mer om affären och BST-gruppen här


Kontaktinformation

Peter Bühler
Vd BST-gruppen
peter.buhler@bstab.com
076-001 01 51

Magnus Åkerlind
Vd Bricon
magnus.akerlind@bricon.se
070-635 26 11

Publicerad den 17 maj 2021

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 159