Bricon söker ny chef till Umeåkontoret

Han har lett arbetet på Bricons Umeåkontor sedan 2016, men nu lämnar Henrik Östlund chefsrollen för att helt fokusera på att arbeta som konsult. Här berättar han mer om sin tid som chef, sitt nya konsultuppdrag och vad han vill se hos sin efterträdare.

Efter många år lämnar Henrik Östlund chefsjobbet för Bricons Umeåkontor och får en ny roll i bolaget. Han ska istället fokusera på att arbeta som senior konsult, bland annat i ett nytt uppdrag som expert i tunnelsäkerhet åt Trafikverket.

Varför har du valt att sluta som chef?
– Jag ska fokusera på stora infrastruktur- och industriprojekt, där Bricon har väldigt mycket jobb och kunder. Jag ser såklart fram emot att ta steget, som samtidigt innebär att jag inte kommer kunna vara så närvarande i Umeå som man behöver vara för att vara chef för kontoret.

Ditt nya uppdrag hos Trafikverket, kan du berätta lite mer om det?
– Jag kommer arbeta som expert i tunnelsäkerhet på halvtid i två år med option på förlängning. Det innebär bland annat en hel del arbete med de nya stambanorna och Norrbotniabanans utveckling, vilket såklart är väldigt intressant. Uppdraget innebär att jag kommer arbeta över hela landet, även om Umeå fortfarande är min bas. Parallellt med uppdraget åt Trafikverket kommer jag bland annat hjälpa industrier i norr att förbereda sig för olyckor med farliga ämnen.

Vad har varit det bästa med att vara chef för kontoret i Umeå?
– Det bästa med Bricon i allmänhet och Umeåkontoret i synnerhet är medarbetarna. Härliga, kompetenta människor som tillsammans bildar ett fantastiskt lag. Det är därför Bricon kan erbjuda en väldigt bra produkt.

Vad är det viktigaste hos din efterträdare?
– Att personen är lyhörd, tar vara på kontorets kompetens och samtidigt bidrar med egna kunskaper.

Vad ser du fram emot nu?
– En ny tid i arbetslivet. Att få möjlighet att fokusera på nya saker fullt ut – det känns väldigt spännande.

Här kan du läsa mer om jobbet som kontorschef i Umeå och ansöka.

Ytterligare information
Hör gärna av dig om du vill veta mer om förändringarna på Umeåkontoret.

Henrik Östlund
Kontorschef Umeå
henrik.ostlund@bricon.se
070-364 27 30

Publicerad den 25 maj 2022

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 178