Köp en handbrandsläckare tredje advent

Idag är det tredje advent och vi tänder det tredje ljuset i adventsljusstaken. Julen är den tid på året då det inträffar flest bränder i de svenska hemmen. Därför passar vi på att ställa några frågor om brandsäkerhet till Katarina Wadensten, kontorschef på Bricons kontor i Stockholm.

Hej Katarina, har du något tips kring brandskydd i hemmet under julen?

– Johan och Sofie har redan berättat om brandvarnare som hjälper en att snabbt upptäcka en brand och hur man ska göra för att minimera risken för en brand i batterier. Om det värsta skulle inträffa är det även viktigt att man kan släcka en brand. Därför skulle jag vilja tipsa om att köpa en handbrandsläckare.

Vad ska man tänka på när man ska köpa en handbrandsläckare?

– Det finns många olika typer av släckare. I hemmet ska man ha en pulversläckare i klass ABC och den ska innehålla sex kilo pulver. Dessutom ska den vara CE-märkt enligt EN 3 och certifierad av ett godkänt företag, exempelvis SBSC eller DNV.

Vad är fördelen med en pulversläckare?

– Pulversläckare är enklare att hantera än andra typer av släckare, även om man är ovan. De kräver dessutom mindre underhåll än exempelvis skumsläckare. Om man är osäker på hur man ska använda en handbrandsläckare finns det många bra instruktionsfilmer på Youtube. Generellt ska man hålla lite avstånd och sikta på brandens bas, inte på flammorna.

Är det något annat du vill tillägga?

– Handbrandsläckare är det bästa redskapet för att släcka en brand, men man kan gärna komplettera med en brandfilt.

Du öppnade Bricons kontor i Stockholm i somras, vad händer hos er just nu?

– Vi gjorde klart med vår första rekrytering innan jul och efter årsskiftet ska vi flytta in i nya lokaler, så jag är supertaggad på att fortsätta att expandera nästa år.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt till jul?

– Fler nya kollegor till Stockholmskontoret! Kontakta mig om ni funderar på att byta jobb, jag tycker att det är superskoj att vara med att bygga upp något och vill dela resan med fler kollegor.

Publicerad den 16 december 2018

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 159