Eric Johansson ansluter till Varbergskontoret

En brandingenjör som sporras av begränsningar, och som gärna kombinerar träning med ölbryggning. Bricon välkomnar Eric Johansson till vårt kontor i Varberg, där han kommer arbeta tillsammans med sin tidigare chef Fredrik Åkesson.

Eric Johansson är brandingenjör och civilingenjör i riskhantering. Han studerade vid Lunds tekniska högskola, LTH, har arbetat som brandingenjör på ett teknikkonsultföretag och även arbetat inom räddningstjänsten. Innan dess var han beredskapssoldat hos Försvarsmakten.

Grattis till nya jobbet! Vad fick dig att välja Bricon?
– Tack! Jag har hört mycket bra om företaget från tidigare kollegor och Fredrik Åkesson var min tidigare chef. Vi har tidigare jobbat riktigt bra ihop och har en schysst dynamik där vi kompletterar varandra. Det här ska bli riktigt spännande!

Berätta om dig själv!
– Jag är en snart 34-årig Västkustbo som är nyfiken på det mesta, med en fascination för detaljer och kuriosa. När jag inte jobbar så pysslar jag en del med hembryggning av öl och träning.

Vilka arbetsuppgifter trivs du bäst med?
– De bästa arbetsuppgifterna är de där det inte finns en helt tydlig lösning, där man måste vrida och vända lite för att hitta det som funkar bäst. Begränsningar i befintliga byggnader vid ombyggnationer och ändringar eller liknande kan vara sporrande, eftersom begränsningarna i sig tvingar fram kreativitet.

Nämn en spetskompetens du har!
– Jag skulle nog säga att jag är lite av en generalist, men har jobbat en del med övertrycksättningssystem för trapphus.

Något du vill tillägga?
– Jag ser verkligen fram emot att träffa alla kollegor. Hoppas vi ses på teknikträffen i Norrtälje!

Eric Johansson tillträder sin tjänst omgående. Varmt välkommen, hälsar kollegorna på Bricon!

Publicerad den 5 mars 2024

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 175