Flera Briconprojekt prisnominerade

Vikenskolan i Höganäs är en av tre finalister i kategorin Årets miljöbyggnad i Sweden Green Building Awards, som varje år delas ut till personer och projekt inom den svenska samhällsbyggnadssektorn som visar vägen inom hållbarhet. Utmärkelsen är framtagen av Sweden Green Building Council.

Höganäs kommuns miljöprogram utgör grunden för arbetet med Vikenskolan och Bricons Joel Winér har arbetat med brandskyddet. Prisutdelningen äger rum den 11 oktober.

Två andra Briconprojekt har nominerats i tävlingen Sveriges snyggaste kontor 2019. Det rör sig om Veidekkes nya lokaler i Posthornet i Lund, där Bricon projekterat byggnadens brandskydd, och om Tullverkets kontor i Dungen i Malmö.

Dungen i Malmö hyrs till största delen av Tullverket och Bricons Skånechef David Tonegran har arbetat med brandskyddet. Huset är utformat av arkitektfirman FOJAB på uppdrag av Wihlborgs Fastigheter.

– Att projekt där vi varit delaktiga är nominerade i olika typer av priser är jättekul. Jag vill passa på att tacka våra kunder för att vi får förtroendet att vara med i projekt där de har en hög ambitionsnivå. Jag skulle även vilja tacka alla våra duktiga anställda som är grunden för vår verksamhet, säger David Tonegran.

Du kan vara med och rösta fram Sveriges snyggaste kontor 2019 på ssk.lokalnytt.se. Röstningen avslutas den 22 oktober.

 

Publicerad den 2 oktober 2019

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 159