Bricon söker fler konsulter till Stockholm

Nytt kontor, fem medarbetare och många spännande uppdrag. Etableringen av Bricon i Stockholm har varit väldigt lyckad och nu vill vi bli ännu fler i huvudstaden.
– Vi är ett drömgäng redan idag, men vi behöver förstärkning för att hinna med alla jobb, säger kontorschef Katarina Wadensten.

Det är ett drygt år sedan Bricon öppnade kontor i Stockholm. Arbetsplatsen består idag av Katarina Wadensten, Martina Jelvinger, Jenny Magnusson, Klara Peraic och Hanna Eklöf – fem medarbetare med breda erfarenheter och bakgrunder. Katarina, Martina och Jenny har lång erfarenhet av brandteknisk projektering. De har tidigare arbetat på olika konsultfirmor, räddningstjänster och har även arbetat utomlands. Hanna och Klara är relativt nyutexaminerade ingenjörer från Lunds Tekniska Högskola, LTH. Nu behöver kontoret förstärkning av både brand- och riskkonsulter.

– Vi behöver bli fler så fort som möjligt, för vi har en hög efterfrågan på våra tjänster, säger Katarina.

Stockholmskontoret tar idag ofta hjälp av Bricons övriga kontor för att hantera analyser och beräkningar. Därför är vi extra intresserade av att hitta analytiska personer. Vi är även intresserade av att hitta en riskkonsult med ett stort kontaktnät som vill vara med och bygga upp en marknad i regionen.

Vilka personliga egenskaper är viktiga hos en konsult på Bricon?
– Vi söker personer som är nyfikna och föredrar frihet under ansvar före detaljstyrning, säger Katarina.

Vad kan Bricon erbjuda?
– Möjligheten att få ta stor plats i en mindre organisation och att få möjlighet att växa och utvecklas, men också utmanas.

Hur arbetar ni med det?
– På flera sätt. Bland annat strävar vi på Bricon efter att ha en hög teknisk kompetens. Vi tycker att det är viktigt att man får fortsätta utvecklas och fördjupa sig i det man tycker är intressant. Därför är vi generösa med teknikutveckling och fortbildning. Har man en idé eller ett önskemål som ligger i linje med vilka kompetenser som efterfrågas i våra uppdrag så säger vi aldrig nej. Ett bra exempel på vår tekniska kompetens är att Bricon har tio personer som är SAK 3-certifierade.

Vad kan man som anställd förvänta sig?
– Vi värnar om Bricons grundvärdering: att stötta varandra för att skapa en vi-känsla. På Bricon jobbar vi mot gemensamma mål, därför är vårt bonussystem kollektivt. Det är också därför vi värnar om en sund balans mellan arbete och fritid, vilket är extra viktigt i de perioder när tempot är högt.

Vad finns det för karriärmöjligheter inom Bricon?
–I Stockholm behöver vi förstärka vår kompetens inom riskhantering och söker någon som vill hjälpa oss att bygga upp denna marknad i regionen. Vi skulle också behöva någon som ansvarar för analytisk dimensionering inom brandprojektering. Och i takt med att vi växer skapas ett behov av att förstärka ledningsgruppen.

Vilka projekt arbetar ni med för tillfället?
– Just nu har vi flera roliga projekt på gång. Vi jobbar bland annat med en total ombyggnad av Fisksätraskolan för Viktor Rydbergs gymnasium och en nybyggnad av Fisksätra Folkets hus tillsammans med arkitektfirman Sandellsandberg. En annan av våra kunder är Hufvudstaden, som äger flera fantastiska fastigheter i Stockholm. De har alltid spännande planer och projekt på gång för att utveckla och förädla dessa, till exempel har NK:s saluhall nyligen byggts om och fått en ny entré. Det har varit ett riktigt spännande projekt och resultatet har blivit väldigt bra.

Något annat kul som hänt på kontoret senaste tiden?
– Vi har fått en ny företagscykel med vår egen logga! Hanna har dessutom äntligen lyckats ta med sig rätt skruvmejsel för att skruva fast cykelkorgen, så nu får vi se vem som hinner ta premiärturen.

Till sist, hur ser det ut på Stockholmskontoret om tre år?
– Inom tre år så har gänget vuxit och vi har en ökad kompetens inom såväl brandtekniska analyser som riskhantering. Det har varit otroligt roligt att bygga upp det här kontoret och jag hoppas att fler vill vara med på resan.

Är du intresserad av att börja arbeta hos oss? Kontakta Katarina Wadensten

 

Bilden: Katarina Wadensten, Martina Jelvinger, Jenny Magnusson, Klara Peraic och Hanna Eklöf på Bricon i Stockholm.

Publicerad den 28 oktober 2019

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 159