Hernö Gin väljer Bricon till stort hotellprojekt

Ett destinations- och upplevelsehotell med restaurang och ginprovningsrum, vackert beläget på Kanaludden i Härnösand. När dryckesproducenten Hernö Gin nu bygger ett unikt koncepthotell är det Bricon som står för brandskyddet.

Det nya hotellet beskrivs som en plats för såväl arbete som rekreation. Placeringen är centrala Härnösand, havsnära, rummen cirka 120 till antalet och anläggningen kommer även att ha konferensavdelning, restaurang och bar. Hotellet utformas av arkitekterna Krook & Tjäder.

Bakom satsningen står Hernö Gin, en prisbelönt och världsledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Gindestilleriet, Sveriges första, startade 2011.

– Det är ett väldigt speciellt designhotell och det är såklart jätteroligt att Bricon har fått uppdraget, säger Magnus Åkerlind, vd.

Han kommer själv att arbete i projektet, tillsammans med Sofie Lundman från Sundsvallskontoret. Magnus har arbetat tillsammans med Hernö Gin sedan starten.

– Det är nästan tio år nu. Jag hjälpte dem i destilleriet med brand- och explosionsskyddet när de körde igång verksamheten här, säger han.

Hernö Gins planer stannar dock inte i Härnösand och på Höga Kusten. I sommar öppnar man även en cocktailbar och ginprovningslokal på Hornsgatan i Stockholm. Även där arbetar Bricon med brandskyddet, denna gång genom Hanna Eklöf.

Läs mer om Hernö Gin här

Publicerad den 19 februari 2021

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 159