Lars Tapani ansluter till Umeåkontoret

Lagspelare. Lång erfarenhet av förebyggande brandskydd. Umeåregionens brandförsvars tidigare brandchef. Och en inbiten golfare. Nu förstärker Lars Tapani Umeåkontoret, för att arbeta som konsult parallellt med livet som pensionär.

Han har alltid satt laget framför jaget, har arbetat inom brandförsvaret sedan 1970-talet och tillhört Umeå brandförsvar sedan hösten 1988. När Lars Tapani nyligen gick i pension kände han ändå att han inte ville släppa yrket helt, och kontaktade därför Bricon.

Vad fick dig att välja Bricon?
– Jag såg att Umeåkontoret sökte personal, så jag ringde Henrik Östlund och undrade om jag kunde hjälpa till på något sätt. Jag var inte ute efter en heltidsanställning eftersom jag är nybliven pensionär och vill ha kvar de möjligheter som det innebär. Att jag samtidigt vill arbeta på Bricon beror på att jag känner Henrik och Claes Cahier. Vi har arbetat ihop tidigare och det samarbetet har fungerat bra.

Du var tidigare brandchef för Umeåregionens brandförsvar. Vilka erfarenheter därifrån tar du med dig till ditt arbete på Bricon?
– Det är stor skillnad på uppgifterna som brandchef och arbetet hos Bricon, men en gemensam nämnare är att få arbetslag att fungera tillsammans och se medarbetarnas förmågor som den största och viktigaste resursen. I rollen som brandchef har jag även fått en förståelse för hur samhälle och organisationer fungerar och samspelar.

Vilka arbetsuppgifter trivs du bäst med?
– De flesta. Jag har arbetat med förebyggande brandskydd under lång tid och har ett perspektiv över olika tidsperioder på hur synen på brandskyddet har förändrats.

Berätta lite mer om dig själv!
– Jag är ursprungligen från Kiruna och kom till Umeå 1988. Har fru, tre barn, fyra barnbarn och ett femte på väg. Idrott i olika former har alltid varit ett intresse. Ishockey, utförsåkning och vattendykning har tagit den mesta tiden, men numera är det framför allt golf som gäller och jag kommer spela ännu mer nu när jag är pensionär.

Vilka är dina främsta personliga egenskaper?
– Jag är analytisk av mig, kan sortera upp och strukturera vägen till att lösa olika problem.

Henrik Östlund, kontorschef i Umeå, är väldigt nöjd med förstärkningen.
– Lars har en gedigen erfarenhet och ett stort kontaktnät som vi kommer kunna nyttja på många sätt. Vi är såklart jätteglada för att ha honom hos oss, säger han.

Lars Tapani börjar arbeta omgående. Varmt välkommen, hälsar kollegorna på Bricon!

Publicerad den 15 mars 2022

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 165