Dungen på andraplats i Glaspriset 2020

Dungen i Malmö slutade på en hedrande andraplats i Glaspriset 2020, som är Glasbranschföreningens pris för Sveriges bästa glasbyggnad. Dungen hyrs främst av Tullverket och Bricons Skånechef David Tonegran har arbetat med brandskyddet. Huset är utformat av arkitektfirman FOJAB på uppdrag av Wihlborgs Fastigheter.

– Det är såklart väldigt kul att Dungen fått ett hedersomnämnande. Jag vill passa på att tacka alla våra kunder och samarbetspartners i projektet, men framförallt vill jag gratulera hyresgästerna i detta fina hus, säger Bricons Skånechef David Tonegran.

Juryns motivering:

”Den nya kontorsbyggnaden för Tullverket i Hyllie, är ett bokstavligen lysande exempel på hur många rumsliga kvaliteter som kan erhållas med beprövad glasteknik och ett ekonomiskt hållbart tänkande. Ett stort glasatrium är placerat mot norr för att undvika överhettning och för att ta in ett behagligt norrljus långt in i kontorslokalerna. Det stora glashörnet blir ett motiv i staden – skickligt placerat i fonden av Arénagatan. Spänger och gångbroar sträcker sig över den lummiga innegården och låter personalen ta del av det grönskande glasrummet.”

Även Briconprojektet Kajutan, utsikt över Ribersborgsstranden i Malmö, var nominerat i tävlingen. Vinnare blev Regionens hus, beläget mellan Nils Ericssonterminalen och nya Hisingsbron i centrala Göteborg.

Publicerad den 7 september 2020

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 159