Alexander Lilja, Bricon

Alexander Lilja först på nya Skellefteåkontoret

En positiv och målmedveten brandingenjör som gärna varierar kontakten med kunder med att sitta och hitta lösningar på problem. Bricon välkomnar Alexander Lilja till vårt nystartade kontor i Skellefteå, där vi på sikt vill bli fler.

Alexander Lilja är utbildad brandingenjör vid Luleå tekniska universitet, LTU, med en påbyggnadsutbildning för brandingenjörer på MSB:s skola i Revinge. Han har lång erfarenhet från räddningstjänsten i Skellefteå, där han jobbat som brandingenjör på enheten Brandskydd och farliga ämnen, och har spetskompetens inom brandtillsyn enligt lagen om skydd mot olyckor.

Grattis till nya tjänsten, vad fick dig att välja Bricon?
– Jag har bara hört bra saker om Bricon och det gjorde mig nyfiken. Bricon verkar vara ett seriöst företag med mycket kompetens, ett företag där man jobbar nära varandra och sina kunder och ett ställe där jag tror att jag kommer trivas och utvecklas.

Du kommer arbeta på nya Skellefteåkontoret, hur ser planerna ut kring det?
– Jag kommer sitta på det nya kontorshuset Svalan i centrala Skellefteå och kommer vara själv till en början, men förhoppningen är att vi blir fler.

Vad har du arbetat med tidigare?
– Jag kommer från en anställning på räddningstjänsten i Skellefteå, där jag varit de senaste åtta åren. På räddningstjänsten har jag arbetat med att se till att verksamheter har kontroll över sitt brandskydd. Jag har även jobbat med tillstånd för hantering av brandfarlig och explosiv vara. Under åren har jag varit och besökt många olika verksamheter inom skola, industri, vård, boenden och publika lokaler.

Och utanför jobbet?
– Jag har fru och två barn. Vi bor i en by utanför stan och jag tillbringar mycket tid med familjen. Vi tycker om att fara ut i naturen på utflykter och när tillfälle ges åker jag gärna skidor eller cyklar.

Viktor Skeppström, kontorschef i Umeå, berättar att Bricon blickat mot Skellefteå en tid, för det är en spännande marknad där det händer mycket.
– Vi har sökt efter rätt person för att kunna starta upp kontoret och det känns som att vi prickat helt rätt med Alexander. Han har både en stark lokal anknytning och många år i branschen, så det här kommer bli jättebra.

Alexander Lilja tillträder sin tjänst omgående. Varmt välkommen, hälsar kollegorna på Bricon!

Publicerad den 31 oktober 2023

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 178